Vepřové pikantní řízky

Řízky má ráda většina Čechů. Recept na poněkud ostřejší vepřový řízek.


4.014x
25 min

Postup přípravy

Krkovici omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je tence potřeme hořčicí, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a necháme nejlépe na roštu zaschnout.

Cibule oloupeme a jemně nasekáme, slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu rozpustíme na pánvi a společně s cibulkou osmahneme.

Na rozpáleném oleji prudce opečeme zaschlé řízky (asi 3 minutky), pak teplotu zmírníme a 4 minuty dopékáme. Pak přidáme opečenou slaninu s cibulí a prohřejeme.

Vepřové pikantní řízky podáváme s opečeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové pikantní řízky

Zpět na recept