Vepřové nudličky v pivní omáčce

Rychlá jednoduchá příprava. Recept na oběd i na dobrou večeři.


5.02x
0

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme utěrkou a nakrájíme přes vlákno na širší nudličky.

Do kastrolu nalijeme olej a maso v něm zprudka opečeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Přisypeme ji do kastrolu k masu, kam přidáme také rajský protlak a podle chuti sůl a drcený pepř. Za stálého míchání vše orestujeme. Potom maso zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme. Mrkve očistíme, nakrájíme na hranolky a přidáme je s fazolkami k masu. Společně vše podusíme doměkka.

Měkké maso se zeleninou vyjmeme z hrnce, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme pivo, rozmícháme dohladka a za občasného míchání necháme přibližně 20 minut povařit. Nakonec vepřové nudličky se zeleninou přidáme zpět do omáčky a prohřejeme.

Vepřové nudličky v pivní omáčce rozdělíme na nahřáté talíře. Dobrou přílohou je například dušená rýže smíchaná s nahrubo sekanými vlašskými ořechy.
user-icon

autor lucifer


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové nudličky v pivní omáčce

Zpět na recept