Vaření.czReceptyVepřové nudličky v pivní omáčce

Vepřové nudličky v pivní omáčce

Rychlá jednoduchá příprava. Recept na oběd i na dobrou večeři.


5.02x
0

Ingredience

olej
sůl
200 mlvývar
2 ksmrkev
1 lžícerajčatový protlak
100 mlslunečnicový olej
mletý pepř
1 lžícehladká mouka
150 mlsvětlé pivo
600 gvepřová kýta
1 ksčervená cibule
200 gmražené fazolky

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme utěrkou a nakrájíme přes vlákno na širší nudličky. Do kastrolu nalijeme olej a maso v něm zprudka opečeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Přisypeme ji do kastrolu k masu, kam přidáme také rajský protlak a podle chuti sůl a drcený pepř. Za stálého míchání vše orestujeme. Potom maso zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme. Mrkve očistíme, nakrájíme na hranolky a přidáme je s fazolkami k masu. Společně vše podusíme doměkka. Měkké maso se zeleninou vyjmeme z hrnce, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme pivo, rozmícháme dohladka a za občasného míchání necháme přibližně 20 minut povařit. Nakonec vepřové nudličky se zeleninou přidáme zpět do omáčky a prohřejeme. Vepřové nudličky v pivní omáčce rozdělíme na nahřáté talíře. Dobrou přílohou je například dušená rýže smíchaná s nahrubo sekanými vlašskými ořechy.
user-icon

autor lucifer


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové nudličky v pivní omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena