Vaření.czReceptyVepřové nudličky s kapií

Vepřové nudličky s kapií

Voňavá a šťavnatá pochoutka z pánve s takřka libovolnou přílohou.


2.65x
60 min

Postup přípravy

Omyté a na nudličky nebo menší kostky nakrájené maso osolíme, opepříme a posypeme troškou grilovacího koření. Někdy místo něj můžeme použít jen sladkou mletou papriku, někdy jen pálivou, někdy zase všechno dohromady. Připravíme vývar na vedlejší podlévání. Stačí z masoxu. Na rozehřátou pánev dáme na kostičky nakrájený špek nebo slaninu. My máme rádi opravdu vysmažené špečky, ale komu stačí jen lehce restovaná slanina, pak stačí počkat, než pustí dostatečné množství tuku. V případě, že je slanina moc libová, přidáme trošku sádla. Na pánev do slaniny přidáme maso, zprudka opečeme, ať se nám zatáhne a uvnitř si udrží šťávu. Přidáme podle chuti prolisovaný česnek, nemusíme jím šetřit, dobře promícháme, přidáme půl velké sklenice nakládané (nakrájené na nudličky) kapie. Důležité ale je podlít maso veškerým sladkokyselým nálevem z kapie. Pak dusíme pod pokličkou maso do změknutí. V případě potřeby podléváme ještě vývarem, ale lepší je vždy více nálevu z kapie než vývaru. Pokud je šťáva moc silná, podléváme místo vývaru vodou. Šťávy uděláme dostatečné množství podle počtu porcí. Nakonec nudličky na kapii zahustíme šťávu tmavou nebo i světlou jíškou. Vepřové nudličky s kapií podáváme s vařenými brambory, s hranolky, rýží nebo i těstovinami. Je to stejná dobrota.
user-icon

autor Gabule

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové nudličky s kapií

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena