Nudličky z vepřové kýty jsou zárukou rychlého a chutného oběda pro všední dny i na víkend.
směs | |
---|---|
500 g | vepřová kýta |
3 ks | cibule |
2 lžíce | sádlo |
2 hrstě | fazole zelené |
3 ks | mrkev |
podle potřeby | |
2 lžíce | mletá sladká paprika |
1 kelímek | smetana 12% |
Kýtu omyjeme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a necháme chvilku stát. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme maso, zasypeme červenou paprikou, orestujeme, podlijeme trochou vody a pod poklicí dusíme. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme, maso dusíme doměkka. Poté přidáme zelené fazolky a mrkev nakrájenou na kolečka, dochutíme, zahušťovat by nemělo být potřeba při stejném poměru masa a cibule, ale můžeme přidat trochu pokrájeného chleba. Dusíme a promícháváme do změknutí mrkve, úplně nakonec zjemníme smetanou, znovu dobře promícháme. Podáváme s těstovinami nebo se šťouchanými bramborami.
Recept na vepřové kostky na kari krok za krokem
Vepřové maso patří k finančně dostupnějším, a tak se z něj dnes naučíme připravit rychlý a chutný hlavní pokrm krok za krokem. Recept zcela jistě zvládnou úplně všichni.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena