Recept na dušené vepřové nudličky, které podáváme s dušenou rýží.
Hodnocení
4.0
/ 5 (15x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
0.3 hrnečku
olej
1 špetka
sůl
1 ks
cibule
500 ml
voda
50 g
špek
500 g
vepřové maso
1 špetka
mletý černý pepř
na ozdobu
1 ks
zelená kapie
příloha
700 g
dušená rýže
Postup přípravy
Vepřové maso omyjeme a nakrajíme na nudličky. Osolíme a opepříme.
Špek nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kapii omyjeme a nakrájíme na proužky.
Na pánvi rozškvaříme špek, přidáme cibuli a osmahneme. K cibuli a špeku přidáme vepřové nudličky, osmahneme, podlijeme malým množstvím vody a dáme dusit doměkka.
Měkké vepřové nudličky podáváme s dušenou rýží. Zdobíme proužky kapie.