Vepřové na znojemský způsob

Recept pro ty, kteří stejně jako já mají rádi v omáčce kyselé okurky.


2.6144x
45 min
2×

Ingredience

5 lžicolej
1.5 lžícesolamyl
1 kscibule
0.5 kostkymasox
200 gžampiony
2 lžícemletý kmín
600 gvepřová kýta
7 kssterilovaná okurka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony a chvíli restujeme. Pak přidáme maso a opékáme asi 5 minut za občasného míchání.

Pak vše zasypeme kmínem, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Ještě rozdrobíme masox a dusíme zakryté asi 20 minut.

Když je maso měkké, přilijeme solamyl rozmíchaný v trošce vody a krátce povaříme. Pak přidáme kostičky kyselých okurek, popřípadě dochutíme, a už jen prohřejeme.

Vepřové na znojemský způsob podáváme s rýží.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové na znojemský způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena