Vepřové na žampionech a rozmarýnu

Vyzkoušejte recept na minutku z vepřového masa se žampiony.


3.04x
90 min

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a promícháme s rozetřeným česnekem a olejem. Maso necháme zhruba 2 hodiny odležet v lednici.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. 6 větších žampionů očistíme a nakrájíme na plátky.

Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme kostky masa. K opečenému masu vsypeme žampiony, rozmarýn, podlijeme vývarem a dusíme. Podle potřeby doléváme vývar. Omáčku můžeme zahustit lžící hladké mouky rozmíchanou v malém množství vody. Nakonec můžeme vepřové na žampionech dochutit sojovou omáčkou, solí a pepřem.

Vepřové na žampionech a rozmarýnu podáváme s bramborovou kaší či rýží.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové na žampionech a rozmarýnu

Zpět na recept