Vepřové na sladkokyselo

Pečená vepřová pečeně špikovaná okurkami se sladkokyselou omáčkou.


4.79x
90 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 lžícemáslo
2 kscibule
300 gpórek
500 gmrkev
2 ksfeferonka
4 lžícekaramel
100 mlbílé víno
300 gsterilované okurky
800 gvepřová pečeně
1-2 lžícenálev z okurek

podle chuti

sůl
pepř

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Vepřovou pečeni prošpikujeme sterilovanými okurkami, ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlijeme vývarem (100ml), přiklopíme a ve vyhřáté troubě pečeme asi 50 minut na 180 °C. Během pečení podléváme výpekem, případně ještě přidáme horký vývar. Mrkev oškrábeme, vcelku ji uvaříme do poloměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na kolečka. Pórek opláchneme, nakrájíme na kolečka a s mrkví osmahneme na másle. Mírně podlijeme vodou a chviličku podusíme. Měkké maso vyndáme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme karamel, najemno nastrouhaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a feferonky. Zalijeme nálevem z okurek, promícháme a přilijeme víno. Omáčku promícháme, necháme projít varem a podle chuti přisolíme. Teplou pečínku nakrájíme na plátky a servírujeme ji s teplou zeleninou, přelitou omáčkou. Vhodnou přílohou k vepřovému na sladkokyselo je dušená rýže.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové na sladkokyselo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena