Vepřové na pivu

Nic pro vegetariány, nic pro ty, co si chtějí udržet linii. I přesto si občas můžeme zahřešit, navíc když to chutná tak báječně. Tip na sváteční oběd.


3.912x
60 min

Ingredience

2-2 dlpivo
1 ksvelká cibule
6-8 plátkůanglická slanina
4 plátkyvepřová kotleta

podle chuti

sůl
grilovací koření
mletý barevný pepř

příloha

0.5 balíčkupředsmažené hranolky

na ozdobu

čerstvá a sterilovaná zelenina

Postup přípravy

Vepřové kotlety očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme barevným pepřem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka. Na dno pekáčku položíme cibuli, přidáme vepřové kotlety, které ještě posypeme grilovacím kořením. Poklademe plátky prorostlé anglické slaniny a zalijeme pivem. Pekáček přikryjeme alobalem. Dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa, průběžně kontrolujeme. Asi 5 - 10 minut před dokončením sejmeme alobal a dopékáme už nepřikryté, aby se nám šťáva dostatečně vypekla. Jako přílohu k vepřovému na pivu si přichystáme předsmažené hranolky, které dáme na vymazaný plech a upečeme dozlatova. Na talíři ozdobíme zeleninou podle vlastního výběru. Zeleninu omyjeme (scedíme) a ozdobně nakrájíme. Lze použít sterilovaný okurek, čerstvé ředkvičky, cherry rajčátka, olivy, rukolu, sterilovanou kukuřici a další. Vepřové na pivu ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové na pivu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena