Vepřové na pivu

Nic pro vegetariány, nic pro ty, co si chtějí udržet linii. I přesto si občas můžeme zahřešit, navíc když to chutná tak báječně. Tip na sváteční oběd.


3.912x
60 min

Postup přípravy

Vepřové kotlety očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme barevným pepřem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka.

Na dno pekáčku položíme cibuli, přidáme vepřové kotlety, které ještě posypeme grilovacím kořením. Poklademe plátky prorostlé anglické slaniny a zalijeme pivem. Pekáček přikryjeme alobalem.

Dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa, průběžně kontrolujeme. Asi 5 - 10 minut před dokončením sejmeme alobal a dopékáme už nepřikryté, aby se nám šťáva dostatečně vypekla.

Jako přílohu k vepřovému na pivu si přichystáme předsmažené hranolky, které dáme na vymazaný plech a upečeme dozlatova.

Na talíři ozdobíme zeleninou podle vlastního výběru. Zeleninu omyjeme (scedíme) a ozdobně nakrájíme. Lze použít sterilovaný okurek, čerstvé ředkvičky, cherry rajčátka, olivy, rukolu, sterilovanou kukuřici a další.

Vepřové na pivu ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové na pivu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká