sůl | ||
1 sklenice | lečo | |
10 dkg | anglická slanina | |
250 ml | smetana ke šlehání | |
1 kg | vepřová plec | |
olej nebo sádlo | ||
20 dkg | salám šunkový | |
mletý černý pepř | ||
20 dkg | moravské uzené | |
20 dkg | sýr na strouhání |
Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a jemně naklepeme. Plátky masa osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme.
Pekáč vymastíme olejem nebo sádlem, položíme do něj plátky masa. Na něj vrstvíme moravské uzené, anglickou slaninu, zeleninu na lečo a kolečka šunkového salámu. Nakonec vše zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem.
Ve vyhřáté troubě vše pečeme asi 25 - 35 minut.
Maso podáváme s rýží nebo s brambory. Uzeniny v tomto receptu je možné měnit dle vaší chuti, jídlo bude vždy jinak chutnat.
Autor:savena
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena