Vepřové na kedlubnách

Jídlo i pro zapřísáhlé odpůrce kedluben, které nejsou téměř cítit.


4.813x
120 min
3×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky jako na guláš. Na dno hrnce dáme sádlo nebo olej a cibuli uděláme dosklovata. Přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Poté podlijeme vodou, přidáme masox a vaříme, až je maso téměř hotové. Potom přidáme předem oloupané a asi na 0,5 cm silné plátky nakrájené kedlubny. Je dobré mít stejně velké plátky, aby některé nebyly rozvařené a některé ještě tvrdé. Přidáme dostatek pepře, utřený česnek a pokud je třeba i sůl. Vše vaříme asi 15 - 25 minut podle velikosti kedluben, až jsou měkké. Podle potřeby dochutíme a zahustíme tmavou jíškou. Vepřové na kedlubnách podáváme s vařeným bramborem. Pokud jídlo vaříme dětem, nedáme tolik pepře.
user-icon

autor Ska-istka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové na kedlubnách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena