Vepřové na kari 2

Recept na rychlou přípravu české číny. Jednoduché a velmi dobré jídlo, které podáváme s rýží.


4.140x
35 min
3×

Ingredience

1 ksvejce
1 lžičkasolamyl
1 ksmenší cibule
1 ksmenší pórek
0.5 kgvepřové maso

zálivka

cukr
1 lžícevermut
1 lžícemasový vývar
1 lžičkakari koření
1 lžícesójová omáčka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme vepřové maso, klidně kýtu, kterou nakrájíme na malé kostičky. Potom vmícháme vejce a škrobovou moučku a několik kapek oleje. Promícháme a odložíme do chladu.

Dále očistíme a nakrájíme na kroužky cibuli a na kostičky pórek.

Připravíme zálivku. Smícháme vývar (i z kostky), vermut, kari koření a špetku cukru, také sójovou omáčku.

Nyní na rozpáleném oleji opečeme maso, mícháme tak, aby se maso oddělilo. Přidáme cibuli, potom pórek, zmírníme oheň a přilijeme zálivku. Během dvou minut je pokrm připraven k servírování.

Vepřové na kari podáváme se suchou rýží. Výborný je i ledový salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové na kari 2

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena