Vepřové na česneku

Vepřové na česneku, špenát a bramborový knedlík. Rázem je dobrý hlavní chod na stole.


4.422x
0
6×

Postup přípravy

Vepřové vcelku dáme do hrnce, polijeme olejem, posolíme a pomažeme 4 stroužky prolisovaného česneku. Přikryjeme pokličkou a necháme do druhého dne v chladničce.

Hrnec dáme na plotnu a na mírném ohni dusíme do poloměkka. Poté maso vyndáme, nakrájíme na plátky a vrátíme do hrnce, vaříme doměkka, poprášíme troškou mouky, aby se to zahustilo. Maso většinou pustí svou šťávu, že není třeba přilévat vodu.

Připravíme si přílohu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špenát mražený dáme na cibulku osmaženou na troše oleje, vaříme, dokud špenát nezměkne. Potom přidáme 3 stroužky na plátky nakrájeného česneku, osolíme, chvilku povaříme a přidáme 2 vejce. Ještě chvilku povaříme.

Vepřové na česneku podáváme s připraveným špenátem a bramborovým knedlíkem, který obvykle připravuji z pytlíku.
user-icon

autor Hanibalka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové na česneku

Zpět na recept