Vepřové na bylinkách s pyré s česnekem

Recept na chutný steak z vepřového masa podávaný s bramborovo-česnekovým pyré.


5.04x

Postup přípravy

Nejprve si dáme vařit brambory na bramborovou kaši. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na olivovém oleji, přidáme 3 rozdrcené stroužky česneku, lehce zaprášíme moukou, orestujeme a přilijeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Vzniklou omáčku důkladně provaříme, dochutíme solí a pepřem a přidáme hrubozrnnou hořčici.

Zbylé stroužky česneku v malém rendlíčku zalijeme olejem a na mírném plameni necháme lehce probublávat, dokud se nám česnek neuvaří a nezesládne. Olej slijeme a stroužky česneku vmícháme do bramborové kaše připravené z uvařených brambor.

Steaky z vepřového (1 steak asi 150 g) osolíme, obalíme v nasekaných bylinkách, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran. Následně necháme dojít v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 10 minut.

Vepřové na bylinkách servírujeme společně s bramborovo-česnekovým pyré a omáčkou.

Alpro
Partnerem receptu je Alpro


user-icon

autor Alpro Soya


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové na bylinkách s pyré s česnekem

Zpět na recept