Vepřové na bramborách

Jednoduchá příprava velice jemného a chutného pokrmu, který se nemusí připravovat v troubě - stačí jeden vhodný hrnec se silným dnem a poklicí.


3.99x
60 min
2×

Ingredience

8 ksbrambory
2 kscibule
2 špetkytymián
1 kelímekkysaná smetana
4 plátkyvepřová kýta
1 kelímeksmetana na vaření

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
koření na steak

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Vepřové maso bez kosti dobře opláchneme. Nakrájíme maso na silnější plátky a naklepeme je. Porce masa dobře okořeníme, vložíme do kastrolku nebo do misky a zakapeme olivovým olejem. Necháme uležet v chladu do druhého dne. Syrové brambory si oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. V pečícím hrnci si nahřejeme asi lžíci olivového oleje. Na ohřátý olej vyložíme dvě vrstvy brambor (osolíme je, okořeníme), na ně rozložíme vrstvu cibule pokrájené na silnější proužky. Na cibuli položíme porce naloženého masa a posypeme je v prstech rozemnutým tymiánem. Poslední vrstvou budou opět plátky brambor. Nakonec rozetřeme na brambory kysanou smetanu a vše zalijeme smetanou na vaření. Přikryjeme poklicí a necháme hodinu péci. Neotáčíme, neotevíráme. Za hodinu by mělo být i maso měkké. Podáváme doplněné zeleninou a omáčkami podle chuti.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové na bramborách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena