Vepřové medailonky s pistáciovou krustou

Jednoduchý recept na výborné vepřové maso hotové za pouhých 35 minut.


5.04x
35 min

Postup přípravy

Maso důkladně umyjeme a osušíme. Každý plátek svážeme dokola kuchyňskou nití. Medailonky orestujeme na másle z obou stran a podlijeme koňakem. Restujeme z každé strany asi 2 - 3 minut a pak osolíme, opepříme.

Maso vyjmeme, položíme na papírovou utěrku a osušíme. Osušené maso potřeme játrovou telecí paštikou.

Do pánve s koňakem přidáme solamyl a vytvoříme si omáčku na podlití. Podle potřeby ještě osolíme a opepříme.

Pistácie rozmixujeme se strouhankou. Medailonky obalíme v oříškové směsi. Vepřové medailonky s pistáciovou krustou vložíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 200 °C je 10 minut zapékáme.

Vepřové medailonky s pistáciovou krustou položíme na talíř a přelijeme trochou omáčky. Vepřové medailonky s pistáciovou krustou podáváme teplé s rýží či brambory.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové medailonky s pistáciovou krustou

Zpět na recept