Vaření.czReceptyVepřové medailonky s pistáciovou krustou

Vepřové medailonky s pistáciovou krustou

Jednoduchý recept na výborné vepřové maso hotové za pouhých 35 minut.


5.04x
35 min

Ingredience

30 gmáslo
2 lžícestrouhanka
1 lžičkasolamyl
1 hrnečekkoňak
4 ksvepřová panenka
150 gjátrová paštika
100 gpistácie

podle potřeby

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Maso důkladně umyjeme a osušíme. Každý plátek svážeme dokola kuchyňskou nití. Medailonky orestujeme na másle z obou stran a podlijeme koňakem. Restujeme z každé strany asi 2 - 3 minut a pak osolíme, opepříme. Maso vyjmeme, položíme na papírovou utěrku a osušíme. Osušené maso potřeme játrovou telecí paštikou. Do pánve s koňakem přidáme solamyl a vytvoříme si omáčku na podlití. Podle potřeby ještě osolíme a opepříme. Pistácie rozmixujeme se strouhankou. Medailonky obalíme v oříškové směsi. Vepřové medailonky s pistáciovou krustou vložíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 200 °C je 10 minut zapékáme. Vepřové medailonky s pistáciovou krustou položíme na talíř a přelijeme trochou omáčky. Vepřové medailonky s pistáciovou krustou podáváme teplé s rýží či brambory.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové medailonky s pistáciovou krustou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena