Recept na slavnostní oběd. Medailonky z vepřové panenky v kombinaci s ovocným špízem a kari omáčkou. Ovoce můžeme kombinovat podle chuti.
3 lžíce | olej |
sůl | |
200 ml | vývar |
2 lžičky | solamyl |
1 ks | cibule |
1 ks | pomeranč |
1 ks | kiwi |
1 ks | banán |
2 lžičky | kari koření |
100 ml | smetana ke šlehání |
600 g | vepřová panenka |
mletý barevný pepř | |
4 ks | jahody |
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme přes vlákno na medaiolonky. Zlehka je naklepeme, osolíme a opepříme. Poté je opečeme na oleji - z každé strany asi 3 minuty. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple.
Kiwi, banán a pomeranč oloupeme, jahody omyjeme. Ovoce rozkrájíme na přibližně stejně velké kousky, které napíchujeme na špejle. Ovocné špízy také rychle opečeme na pánvi a přidáme k vepřovým medailonkům.
Na omáčku oloupeme cibulku, nasekáme ji na drobné kostičky a osmahneme ve výpeku na pánvi společně s kari kořením. Zalijeme vývarem a zahustíme škrobovou moučkou, kterou rozmícháme v trošce vody. Omáčku zjemníme smetanou.
Medailonky servírujeme se špízy a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsem brambory nebo rýže.
Foto: Profimedia.cz
autor majliiiinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena