Vepřové medailonky s nivou a rajčaty

Výborný hlavní chod s vepřovým masem, nivou a přelitý čerstvými rajčaty. Nenáročný a rychlý recept.


4.817x
45 min
5×

Postup přípravy

Rajčata slabě nařízneme a spaříme asi na 10 vteřin ve vařicí vodě. Rajčata oloupeme, odebereme zrníčka a nakrájíme na kostičky.

Vepřové medailonky opláchneme a dobře osušíme. Maso opepříme. Vepřové medailonky orestujeme na olivovém oleji ze všech stran. Podlijeme vínem a po vypaření přidáme rajčata. Podlijeme vývarem nebo vodou a pomalu dusíme asi 10 minut.

Medailonky přendáme i s rajčaty do vymazané formy, osolíme, opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem a maso posypeme nivou a mletou paprikou.

Formu s masem vložíme do trouby a necháme zapéct na 5 - 10 minut při teplotě 200 °C.

Vepřové medailonky s rajčaty a nivou podáváme teplé s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové medailonky s nivou a rajčaty

Zpět na recept