Vaření.czReceptyVepřové medailonky s nivou a rajčaty

Vepřové medailonky s nivou a rajčaty

Výborný hlavní chod s vepřovým masem, nivou a přelitý čerstvými rajčaty. Nenáročný a rychlý recept.


4.817x
45 min
5×

Ingredience

2 ksrajče
0.5 sklenkybílé víno
12 ksvepřové medailonky

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar
niva
olivový olej

Postup přípravy

Rajčata slabě nařízneme a spaříme asi na 10 vteřin ve vařicí vodě. Rajčata oloupeme, odebereme zrníčka a nakrájíme na kostičky. Vepřové medailonky opláchneme a dobře osušíme. Maso opepříme. Vepřové medailonky orestujeme na olivovém oleji ze všech stran. Podlijeme vínem a po vypaření přidáme rajčata. Podlijeme vývarem nebo vodou a pomalu dusíme asi 10 minut. Medailonky přendáme i s rajčaty do vymazané formy, osolíme, opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem a maso posypeme nivou a mletou paprikou. Formu s masem vložíme do trouby a necháme zapéct na 5 - 10 minut při teplotě 200 °C. Vepřové medailonky s rajčaty a nivou podáváme teplé s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové medailonky s nivou a rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena