Vepřové medailonky s melounem

Vyzkoušejte netradiční recept na výborné medailonky z vepřové panenky plněné sušenou šunkou, které podáváme s melounem a parmazánem.


4.47x
35 min

Postup přípravy

Vepřovou panenku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíky asi 3 - 3,5 cm silné. Meloun rozkrojíme, zbavíme jadérek a oloupeme. Z části dužiny si nakrájíme hranolky dlouhé asi 3 cm (těmi budeme medailonky plnit) a obalíme je v nastrouhaném parmazánu. Zbývající meloun nakrájíme na plátky silné asi 2 cm.

Maso rukou zlehka naklepeme, opepříme a střed protneme hranolkem z melounu. Po obvodu maso ovineme plátkem sušené šunky a zajistíme párátkem.

Medailonky opečeme zprudka po obou stranách na oleji. Pak je přendáme do pekáčku a zakryté necháme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut dopékat.

Mezitím na oleji s máslem necháme zkaramelizovat plátky melounu, který ještě horký posypeme parmazánem.

Vepřové medailonky s parmskou šunkou rozdělíme na porce, obložíme teplým melounem a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové medailonky s melounem

Zpět na recept