Snadný recept na přípravu medailonků z vepřové panenky s houbami a slaninou. Pokrm podáváme jako hlavní chod a je vhodný i pro slavnostnější příležitosti.
Hodnocení
5.0
/ 5 (14x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Drcený kmín
Mletý černý pepř
Ostatní
Anglická slanina150 g
Vepřová panenka500 g
Houby čerstvé400 g
Postup přípravy
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na špalíčky - medailonky (asi 4 cm dlouhé).
Maso osolíme, opepříme a každý kousek ovineme slaninou, kterou zajistíme párátkem.
Zbývající slaninu nakrájíme na nudličky a dobře očištěné houby nakrájíme na kousky.
Na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso ze všech stran a pak medailonky přendáme do pekáčku.
V předehřáté troubě na 180 °C necháme maso ještě asi 15 - 20 minut dopéci.
Na výpeku opečeme zbývající slaninu, přidáme houby, vše osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a podusíme doměkka.
Vepřové medailonky s houbami ve slaninovém kabátku rozdělíme na porce, obložíme houbovou směsí a podáváme se šťouchanými brambory.
Zajímavé komentáře
Komentář k receptu Vepřové medailonky s houbami