150 g | anglická slanina | |
500 g | vepřová panenka | |
400 g | houby čerstvé | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
drcený kmín | ||
mletý černý pepř |
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na špalíčky - medailonky (asi 4 cm dlouhé). Maso osolíme, opepříme a každý kousek ovineme slaninou, kterou zajistíme párátkem. Zbývající slaninu nakrájíme na nudličky a dobře očištěné houby nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso ze všech stran a pak medailonky přendáme do pekáčku. V předehřáté troubě na 180 °C necháme maso ještě asi 15 - 20 minut dopéci. Na výpeku opečeme zbývající slaninu, přidáme houby, vše osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a podusíme doměkka. Vepřové medailonky s houbami ve slaninovém kabátku rozdělíme na porce, obložíme houbovou směsí a podáváme se šťouchanými brambory.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena