Vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou

Vepřové medailonky s nasládlou omáčkou jsou výborným a netradičním pokrmem.


3.845x
20 min
7×

Postup přípravy

Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky o síle asi 2 cm. Každý medailonek z obou stran opepříme a posypeme sušeným tymiánem, následně jej obalíme do plátku slaniny a spíchneme párátkem, aby slanina nesjížděla.

Medailonky nasucho opečeme z každé strany asi 2 minuty na celokovové pánvi. Následně pánev přeneseme do horkovzdušné trouby a pečeme při 160 °C asi 5 minut.

Poté maso z pánve vyndáme a přeneseme do kameninové misky a přikryjeme. Výpek znovu zahřejeme na vařiči, přidáme brusinky, bujon, podle chutí dosolíme, opepříme a přidáme tymián. Krátce povaříme, aby omáčka trochu zhoustla. Těsně před koncem zjemníme omáčku lžící másla.

Vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou podáváme se šťouchanými brambory nebo s americkými brambory.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou

Zpět na recept