Vaření.czReceptyVepřové medailonky s brusinkovou omáčkou

Vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou

Vepřové medailonky s nasládlou omáčkou jsou výborným a netradičním pokrmem.


3.845x
20 min
7×

Postup přípravy

Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky o síle asi 2 cm. Každý medailonek z obou stran opepříme a posypeme sušeným tymiánem, následně jej obalíme do plátku slaniny a spíchneme párátkem, aby slanina nesjížděla. Medailonky nasucho opečeme z každé strany asi 2 minuty na celokovové pánvi. Následně pánev přeneseme do horkovzdušné trouby a pečeme při 160 °C asi 5 minut. Poté maso z pánve vyndáme a přeneseme do kameninové misky a přikryjeme. Výpek znovu zahřejeme na vařiči, přidáme brusinky, bujon, podle chutí dosolíme, opepříme a přidáme tymián. Krátce povaříme, aby omáčka trochu zhoustla. Těsně před koncem zjemníme omáčku lžící másla. Vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou podáváme se šťouchanými brambory nebo s americkými brambory.
user-icon

autor Sarkak

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena