Vepřové medailonky s bramboráčky

Medailonky z vepřové panenky a malými bramboráčky s příchutí bazalky výborně doplňuje bílé sterilované zelí s červenou cibulí.


4.422x
60 min
3×

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky silné asi 2,5 cm. Potom je velice lehce naklepeme, osolíme, opepříme a uchováme v chladu.

Cibulovo-zelná příloha: Zelí necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné plátky, které rozebereme na kroužky. Na oleji při mírné teplotě necháme cibulku zkřehnout. Nesmí se připálit, aby nezhořkla. Potom vmícháme okapané zelí a vše podle chuti osolíme, okyselíme nebo přisladíme.

Bramboráčky: Česnek oloupeme a prolisujeme. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme a vymačkáme veškerý vylouhovaný škrob. Přidáme vejce, česnek, sůl, pepř a mouku. Vypracujeme středně řídké těstíčko, do kterého nakonec vmícháme usekané oregano. Na rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova. Bramboráčky uchováme na teple.

Vepřové medailonky opékáme na sádle, nejdříve zprudka z obou stran asi 1 minutu. Potom teplotu snížíme a ještě z každé strany propečeme přibližně 2 - 3 minuty.

Na nahřáté talíře rozdělíme porce masa, malé bramboráčky a hromádku cibulovo-zelné přílohy. K této kombinací chutí se velice dobře hodí k popíjení pivo.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové medailonky s bramboráčky

Zpět na recept