Vepřové medailonky s avokádovým krémem

Medailonky z vepřové panenky se šunkou a teplou krémovou omáčkou z avokáda. Recept na hlavní chod, který výborně chutná s bramborovými noky nebo pečeným bramborem.


4.47x
45 min

Postup přípravy

Očištěnou panenku nakrájíme na špalíky asi 4 cm dlouhé. Každý kousek masa lehce naklepeme rukou, opepříme a po obvodu obalíme slaninou, kterou zajistíme párátky. Oloupanou šalotku nakrájíme na drobné kostičky. Citronovou trávu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Avokádo zbavíme pecky, dužinu vydlabeme, rozmělníme na kašičku a zakapeme citronovou šťávou.

Na másle necháme zpěnit šalotku, kterou zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme a podlijeme vývarem. Přidáme stonky citronové trávy a vše zvolna vaříme asi 20 minut do zhoustnutí. Pak omáčku propasírujeme přes sítko a vmícháme avokádo a zakysanou smetanu. Omáčku prohřejeme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a bylinkami, ale již nevaříme. Omáčku uchováme na teple.

Na oleji zprudka opečeme připravené medailonky dorůžova. Pak teplotu snížíme na minimum a zakryté zvolna propečeme ještě asi 3 - 5 minut z každé strany. Opečené maso necháme ještě asi 5 minut odpočinout.

Medailonky z vepřové panenky rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s teplou avokádovou krémovou omáčkou a zvolenou bramborovou přílohou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové medailonky s avokádovým krémem

Zpět na recept