Vepřové medailonky s anglickou slaninou

Recept na opravdu dobré jídlo z vepřové panenské pečeně.


3.134x
90 min
1×

Postup přípravy

Do očištěné panenské pečeně prořízneme po celé délce otvor, do kterého vsuneme klobásu.

Česnek oloupeme. Očištěné paprikové lusky nakrájíme na nudličky.

Potom z masa nakrájíme kolečka asi 1,5 cm široké, posolíme, potřeme česnekem a každý díl zabalíme do slabého plátku slaniny. Takto připravené vepřové maso necháme hodinu až dvě v ledničce odležet.

Poté vepřové medailonky pečeme zvolna po obou stranách na rozpáleném tuku. Do výpeku dáme paprikové lusky nakrájené na nudličky a pod pokličkou dusíme do poloměkka, přidáme rajský protlak.

Před podáváním promícháme směs se zakysanou smetanou.

Vepřové medailonky klademe na talíře a poléváme připraveným výpekem. Jako přílohu volíme brambory nebo hranolky.
user-icon

autor Staňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové medailonky s anglickou slaninou

Zpět na recept