Vaření.czReceptyVepřové medailonky na víně

Vepřové medailonky na víně

Recept na vepřovou panenku připravenou na víně.


3.48x
60 min

Ingredience

0.3 lžičkysůl
1 lžícemáslo
1 lžičkarozmarýn
1 lžičkašalvěj
1 hrnekbílé víno
1 lžíceolivový olej
1 lžícepetrželová nať
0.5 kgvepřová panenka
0.3 lžičkymletý černý pepř
1 lžičkačesnekový prášek

Postup přípravy

V malé misce smícháme veškeré koření. Vepřovou panenku omyjeme a nakrájíme přes vlákno na 4 cm široké medailonky, které rozklepeme na poloviční tloušťku. Maso potřeme směsí koření, zakápneme olejem a necháme odležet. Na velké pánvi s pokličkou rychle osmahneme připravené plátky masa na oleji a másle. Odlijeme polovinu vysmaženého tuku a šťávy, přidáme půl hrnku bílého vína a přivedeme k varu, snížíme plamen a přikryjeme pokličkou. Dusíme asi tak 25 minut a občas přeléváme vzniklou šťávou. Když jsou medailonky hotové, vyndáme a držíme v teple. Do šťávy přidáme druhou půlku vína a vaříme až skoro na sirup. Dochutíme solí a pepřem a přidáme petrželovou nať. Vepřové medailonky přelijeme vzniklou omáčkou a servírujeme s pečenými brambory a sauté zeleninou.
user-icon

autor Ivy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové medailonky na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Kanadská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena