Vaření.czReceptyVepřové medailonky na skořici s hrozinkami

Vepřové medailonky na skořici s hrozinkami

Osvědčený recept babičky, jak uspokojit náročný mužský žaludek.


3.01018x
45 min
2×

Postup přípravy

Na omáčku si musíme předem připravit rozinky. Ty omyjeme pod vlažnou vodou a namočíme v bílém vínu, aby nabobtnaly. Stačí 2 hodinky, ale čím víc, tím líp. Vepřové maso si nakrájíme na medailonky. Zlehka jej naklepeme a okořeníme solí, skořicí a paprikou. Na pánvi si rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Pak snížíme teplotu a maso dohotovíme. Připravíme si světlou jíšku z rozehřátého másla a mouky. Zalijeme ji studeným masovým vývarem a přidáme sůl, pepř a skořici. Omáčku dobře provaříme a nakonec přidáme nabobtnalé hrozinky s vínem. Opět trochu povaříme. Do hotové omáčky přidáme pro zjemení trochu sladké smetany a najemno nasekanou petrželku. Omáčku samozřejmě přelijeme přes medailonky. Rýže je vhodná příloha.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové medailonky na skořici s hrozinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
K příležitosti
Valentýnské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena