Vepřové medailonky na skořici s hrozinkami

Osvědčený recept babičky, jak uspokojit náročný mužský žaludek.


3.01018x
45 min
2×

Postup přípravy

Na omáčku si musíme předem připravit rozinky. Ty omyjeme pod vlažnou vodou a namočíme v bílém vínu, aby nabobtnaly. Stačí 2 hodinky, ale čím víc, tím líp.
Vepřové maso si nakrájíme na medailonky. Zlehka jej naklepeme a okořeníme solí, skořicí a paprikou. Na pánvi si rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Pak snížíme teplotu a maso dohotovíme.
Připravíme si světlou jíšku z rozehřátého másla a mouky. Zalijeme ji studeným masovým vývarem a přidáme sůl, pepř a skořici.
Omáčku dobře provaříme a nakonec přidáme nabobtnalé hrozinky s vínem. Opět trochu povaříme. Do hotové omáčky přidáme pro zjemení trochu sladké smetany a najemno nasekanou petrželku. Omáčku samozřejmě přelijeme přes medailonky. Rýže je vhodná příloha.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové medailonky na skořici s hrozinkami

Zpět na recept