Maso omyjeme osušíme a naklepeme. Plátky masa solíme, opeříme a nakrájíme na hranolky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Vše orestujeme na oleji.
Těstoviny uvaříme podle návodu.
Omáčka:
Sýr nastrouháme. Feferonky zbavíme jadýrek a nakrájíme najemno. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme pokrájené feferonky vaříme pozvolna 15 minut. Potom vmícháme strouhaný sýr a kečup. Podle chuti přisolíme a připepříme.
Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou.
Nyní smícháme připravené maso, těstoviny a ostrou sýrovou omáčku. Vložíme do zapékací misky a pečeme v horké troubě asi 20 minut. Před dokončením zalijeme ušlehanými vejci se smetanou a dopečeme dorůžova.
Podáváme se zeleninou a sypeme sekanými bylinkami.