Vaření.czReceptyVepřové maso zapečené v sýrové omáčce

Vepřové maso zapečené v sýrové omáčce

Recept na ostrý zapékaný pokrm z masa, těstovin a ostré sýrové omáčky s feferonkami. Podáváme se zeleninou.


2.463x
60 min
1×

Ingredience

40 gslanina
olej
1 špetkasůl
2 ksvejce
100 gcibule
1 lžícekečup
1 špetkapepř
2 lžícezakysaná smetana
4 kssterilovaná feferonka
300 gvepřová krkovice bez kosti
400 mlvývar nebo voda
200 gtěstoviny - mašličky
200 gsýr ementálského typu

omáčka

30 gmáslo
30 ghladká mouka

Postup přípravy

Maso omyjeme osušíme a naklepeme. Plátky masa solíme, opeříme a nakrájíme na hranolky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Vše orestujeme na oleji. Těstoviny uvaříme podle návodu. Omáčka: Sýr nastrouháme. Feferonky zbavíme jadýrek a nakrájíme najemno. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme pokrájené feferonky vaříme pozvolna 15 minut. Potom vmícháme strouhaný sýr a kečup. Podle chuti přisolíme a připepříme. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou. Nyní smícháme připravené maso, těstoviny a ostrou sýrovou omáčku. Vložíme do zapékací misky a pečeme v horké troubě asi 20 minut. Před dokončením zalijeme ušlehanými vejci se smetanou a dopečeme dorůžova. Podáváme se zeleninou a sypeme sekanými bylinkami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové maso zapečené v sýrové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena