Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Olej na pánvi rozehřejeme, vložíme vepřové maso, okořeníme kmínem, mletou paprikou a kari kořením. Okořeněné maso přibližně 4 minuty za stálého míchání opékáme.
Brambory zbavíme slupek a nakrájíme na plátky. Žampiony slijeme a nejlépe na savé utěrce zbavíme přebytečné tekutiny.
Do zapékací misky (pekáče) naskládáme spodní vrstvu brambor. Na ni dáme polovinu plátků žampionů a na ně kostky vepřového masa bez vypečené šťávy. Na maso opět rozložíme druhou polovinu žampionů a jako poslední vrstvu opět plátky syrových brambor. Ty nakonec polijeme vypečenou šťávou z vepřového masa.
Troubu předehřejeme na 180 °C a zapékací mísu do ní vložíme. Pečeme 40 minut. Mezitím si nastrouháme sýr na hrubém struhadle.
Po 40 minutách pečení mísu s vepřovým masem, brambory a žampiony vyjmeme, posypeme sýrem a ještě na 10 minut necháme zapéct.
Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony podáváme horké.