Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony

Zapékané brambory patří k oblíbeným pokrmům v mnoha rodinách. Dnes si je připravíme s vepřovým masem a žampiony.


4.425x
60 min
3×

Ingredience

2 lžíceolej
1 kgbrambory
0.4 lžícekari
1 konzervažampiony
0.5 lžícemletá paprika
1 lžícemletý kmín
100 gtvrdý sýr
400 gvepřová kýta

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Olej na pánvi rozehřejeme, vložíme vepřové maso, okořeníme kmínem, mletou paprikou a kari kořením. Okořeněné maso přibližně 4 minuty za stálého míchání opékáme.

Brambory zbavíme slupek a nakrájíme na plátky. Žampiony slijeme a nejlépe na savé utěrce zbavíme přebytečné tekutiny.

Do zapékací misky (pekáče) naskládáme spodní vrstvu brambor. Na ni dáme polovinu plátků žampionů a na ně kostky vepřového masa bez vypečené šťávy. Na maso opět rozložíme druhou polovinu žampionů a jako poslední vrstvu opět plátky syrových brambor. Ty nakonec polijeme vypečenou šťávou z vepřového masa.

Troubu předehřejeme na 180 °C a zapékací mísu do ní vložíme. Pečeme 40 minut. Mezitím si nastrouháme sýr na hrubém struhadle.

Po 40 minutách pečení mísu s vepřovým masem, brambory a žampiony vyjmeme, posypeme sýrem a ještě na 10 minut necháme zapéct.

Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony podáváme horké.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena