Vepřové maso v zelí

Směs masa, anglické slaniny a klobásek ve sterilovaném zelí.


3.521x
35 min

Ingredience

sádlo
1 ksvětší cibule
20 dkgoravská slanina
25 dkgostravská klobása
1 sklenicesterilované zelí
40 dkgvepřový bůček nebo krkovička

podle chuti

sůl
cukr moučka
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Sádlo rozehřejeme a dáme na něj opéci najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Na cibulku dáme rozškvařit na kostičky nakrájenou oravskou slaninu, potom přidáme nakrájené vepřové maso, nejlépe bůček nebo krkovičku. Po zhnědnutí přidáme nakrájenou klobásu, osolíme, okmínujeme a trochu opepříme. Až se vydusí šťáva, kterou pustí maso, podlijeme vodou a 10 až 15 minut dusíme pod pokličkou. Zelí překrájíme a přidáme do masové směsi. Podle potřeby podlijeme vodou a trochu přisladíme. Dusíme opět 10 -15 minut, než se odpaří tekutina. Vepřové maso v zelí podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.
user-icon

autor drakula


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové maso v zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena