Vaření.czReceptyVepřové maso v kedlubnách

Vepřové maso v kedlubnách

Vepřové maso s kedlubnami v bílé omáčce.


4.311x
60 min
2×

Ingredience

200 gmléko
150 gtuk
voda
950 gkedlubny
40 ghladká mouka
1 kgvepřová plec

podle chuti

30 gcukr
sůl
petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na kousky, zhruba 3 - 4 ks na porci. Kedlubny oloupeme, zbavíme se dřevnatých částí a nakrájíme je na plátky. Polovinu tuku rozehřejeme ve vhodné nádobě. Vložím maso, okořeníme pepřem a krátce osmahneme. Maso podlijeme malým množstvím teplé vody a zvolna dusíme do poloměkka. Kedlubny přidáme k poloměkkému masu a krátce podusíme. Z druhé poloviny tuku a mouky připravíme světlou zásmažku. Zahustíme s ní maso s kedlubnami, dobře promícháme, podle potřeby zalijeme vlažnou vodou a dodusíme doměkka. Pokrm osolíme podle potřeby, ochutíme cukrem a zalijeme mlékem. Vepřové maso v kedlubnách již jen krátce podusíme a na konec přimícháme jemně nakrájenou petrželovou nať. Vepřové maso v kedlubnách podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor Janulka01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové maso v kedlubnách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena