Dušené vepřové maso v hrášku uvařeném ve vývaru spojené v lahodnou omáčku.
2 lžíce | olej |
sůl | |
pažitka | |
350 g | vepřová plec |
1 šálek | horká voda |
100 ml | vývar z kostky |
400 g | hrášek (čerstvý nebo mražený) |
Vepřové maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a kostičky na něm zprudka orestujeme. Pak je osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Hrášek podusíme zvlášť v troše vývaru. Přidáme ho k měkkému masu a necháme spojit. Pokud chceme, můžeme jídlo zahustit hladkou moukou nebo solamylem rozmíchaným ve vodě.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a salát nebo kompot z ovoce. Zdobíme pažitkou.
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.