2 lžíce | olej | |
sůl | ||
pažitka | ||
350 g | vepřová plec | |
1 šálek | horká voda | |
100 ml | vývar z kostky | |
400 g | čerstvý nebo mražený hrášek |
Vepřové maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a kostičky na něm zprudka orestujeme. Pak je osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Hrášek podusíme zvlášť v troše vývaru. Přidáme ho k měkkému masu a necháme spojit. Pokud chceme, můžeme jídlo zahustit hladkou moukou nebo solamylem rozmíchaným ve vodě.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a salát nebo kompot z ovoce. Zdobíme pažitkou.
Autor:Klára Knapová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena