Vaření.czReceptyVepřové maso s hráškem a rajčatovou omáčkou

Vepřové maso s hráškem a rajčatovou omáčkou

Vepřové maso se zeleninou zaručeně zasytí, jak s knedlíkem, tak s bramborem.


4.215x
75 min

Ingredience

1 lvývar masový
200 ghrášek mražený
4 lžíceolivový olej
1 ksmalá cibule
250 grajčatové pyré
0.5 sklenkybílé suché víno
1 ksřapíkový celer
700 gvepřové libové maso
1 ksmrkev větší

podle chuti

sůl a pepř

Postup přípravy

Cibuli, mrkev a řapíkový celer oloupeme. U celeru se odkrojí konce a vše nasekáme na jemno. Do většího hrnce dáme olivový olej a jakmile je teplý vložíme nasekanou zeleninu. Restujeme asi 5 minut za stálého míchání, ať nepřipálíme. Do základu vložíme čisté vepřové nakrájené na kousky a necháme restovat na pomalém ohni ze všech stran, dokud se nezabarví. Jakmile vepřové maso chytilo barvu, zvýšíme plamen a podlijeme bílým vínem. Necháme vypařit alkohol a přidáme rajčatové pyré, hrášek. Necháme vařit, dokud omáčka nebude bublat. Poté přilijeme vývar a pomalu vaříme alespoň hodinku, do změknutí masa, a dokud se vývar nevypaří. Po uvaření dochutíme solí a pepřem. Vepřové maso s hráškem a rajčatovou omáčkou podáváme jako teplý hlavní chod. Vepřové maso můžeme zaměnit za hovězí.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové maso s hráškem a rajčatovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena