Vaření.czReceptyVepřové maso s celerem a sýrem

Vepřové maso s celerem a sýrem

Recept nenáročný na suroviny - plátky vepřového masa zapečené s celerem a tvrdým sýrem.


4.7197x
120 min
6×

Postup přípravy

Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme maso z obou stran a poté ho dáme péct do trouby podlité vodou i s olejem z pánve. Maso necháme péct, pravidelně ho podléváme vodou, aby se dusilo. Během pečení si nastrouháme celer na tenčí proužky a tvrdý sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Když už je maso měkké, vytáhneme ho z trouby, posypeme celerem, znovu podlijeme vodou a necháme péct. Po nějaké době, když je už i celer měkký, posypeme každé maso na celer ještě nastrouhaným tvrdým sýrem. Necháme stále přikryté péct, sýr se pěkně rozteče. Každou porci masa posypanou celerem a tvrdým sýrem servírujeme na talíř. Vepřové maso s celerem a sýrem podáváme s brambory v jakékoliv tepelné úpravě.
user-icon

autor Veruuu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové maso s celerem a sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena