Máte doma kyselé mléko a nevíte, co s ním. Uvařte vepřové kyselo.
Hodnocení
3.1
/ 5 (62x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
sůl
2 lžíce
máslo
1 ks
cibule
1 ks
celer
2 ks
rajče
1 ks
pórek
1 ks
mrkev
1 ks
petržel
700 g
vepřová kýta
4 dl
kyselé mléko
mletý černý pepř
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Opepříme, osolíme, zalijeme kyselým mlékem a při střední teplotě zakryté dusíme.
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmahneme oloupanou a na drobno posekanou cibuli, a najemno pokrájenou mrkev, celer, petržel a pórek. Přidáme pokrájená rajčata, opepříme, poprášíme moukou a dusíme doměkka.
Zeleninovou směs přidáme k dušenému masu a ještě 15 minut povaříme.
Ideální přílohou jsou vařené brambory.