Vepřové maso na čínský způsob

Tento pestrý pokrm můžete podávat s rýží nebo nudlemi jako rodinný oběd nebo večeři. Jarní cibulky na ozdobu připravujte jako první.


3.058x
60 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
2 lžícevoda
1 ksmrkev
1 ksčerstvý zázvor
2 lžičkysójová omáčka
4 lžícezeleninový vývar
1-2 ksjarní cibulka
450 gvepřové řízky
2 lžičkykukuřičný škrob
400 gbambusové výhonky
3.5 hrnkucukrový hrášek
1 lžícearašídový olej
mletý černý pepř
8 kssušené kukmáky
120 gkukuřičky
2 lžičkyčínské rýžové víno

marináda

2 lžičkykukuřičný škrob
1 lžícetmavá sójová omáčka
1 lžícečínské rýžové víno

Postup přípravy

Stroužek česneku nakrájíme, vepřové maso také nakrájíme. Mrkev, zázvor a výhonky nakrájíme nadrobno.

Jarní cibulky nakrojíme křížem v délce 2,5 cm od každého konce a dáme na chvíli do ledové vody. Konce cibulek se otevřou. Sušené kukmáky přelijeme vroucí vodou. V jiné misce smícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme maso a necháme 20 minut rozležet.

Kukuřičky vaříme ve vodě 5 minut. Z hub slijeme vodu a procedíme ji. Houby důkladně vymačkáme a zbavíme třeňů, klobouky nakrájíme na plátky. Polovinu oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme maso, opékáme je 5 minut a odložíme.

Do woku dáme zbývající olej, opečeme v něm česnek a vyhodíme ho. Do woku dáme zázvor, lusky cukrového hrášku, bambusové výhonky a houby a opékáme je 3 minuty. Přilijeme sójovou ovou omáčku, víno, vývar a vodu, ve které se máčely houby, a vaříme 2-3 minuty. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do omáčky a mícháme do zhoustnutí. Do woku dáme maso a kukuřičky, osolíme, opepříme a prohřejeme. Vmícháme mrkev, ozdobíme jarními cibulkami a podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové maso na čínský způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.