Vepřové maso na čínský způsob

Tento pestrý pokrm můžete podávat s rýží nebo nudlemi jako rodinný oběd nebo večeři. Jarní cibulky na ozdobu připravujte jako první.


3.058x
60 min
1×

Postup přípravy

Stroužek česneku nakrájíme, vepřové maso také nakrájíme. Mrkev, zázvor a výhonky nakrájíme nadrobno.

Jarní cibulky nakrojíme křížem v délce 2,5 cm od každého konce a dáme na chvíli do ledové vody. Konce cibulek se otevřou. Sušené kukmáky přelijeme vroucí vodou. V jiné misce smícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme maso a necháme 20 minut rozležet.

Kukuřičky vaříme ve vodě 5 minut. Z hub slijeme vodu a procedíme ji. Houby důkladně vymačkáme a zbavíme třeňů, klobouky nakrájíme na plátky. Polovinu oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme maso, opékáme je 5 minut a odložíme.

Do woku dáme zbývající olej, opečeme v něm česnek a vyhodíme ho. Do woku dáme zázvor, lusky cukrového hrášku, bambusové výhonky a houby a opékáme je 3 minuty. Přilijeme sójovou ovou omáčku, víno, vývar a vodu, ve které se máčely houby, a vaříme 2-3 minuty. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do omáčky a mícháme do zhoustnutí. Do woku dáme maso a kukuřičky, osolíme, opepříme a prohřejeme. Vmícháme mrkev, ozdobíme jarními cibulkami a podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové maso na čínský způsob

Zpět na recept