Vepřové Madeira

Vepřové plátky dušené s madeirou. cibulí, žampióny a paprikou. Omáčka je zahuštěná smetanou.


3.0651x
45 min

Ingredience

- -olej
- -sůl
- -máslo
1 kscibule
150 mlsmetana
175 gžampióny
1 lžícehladká mouka
- -pepř mletý
75 mlmadeira
300 mlvývar drůbeží
1 lžícepaprika mletá
1 kspaprika červená
1 lžíceprotlak rajčatový
750 gkýta vepřová

Postup přípravy

Plátky vepřového naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách, potom vyjmeme. Na tuku osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme papriku a zalijeme vývarem. Pořádně rozšleháme a vaříme asi 2 minuty, přilijeme madeiru, nakrájené žampióny(nejlépe celé malinké), protlak a povaříme. Do této omáčky vložíme maso a společně dusíme asi 20 minut. Nakonec přidáme smetanu, dokořeníme a podáváme s bramborem.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové Madeira

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena