Vaření.czReceptyVepřové kousky se zeleninou na smetaně

Vepřové kousky se zeleninou na smetaně

Vepřové maso, zelenina a smetana - vhodná kombinace pro rychlé menu.


3.811x
35 min
2×

Ingredience

1-2 lžičkysolamyl
1-2 lžíceolivový olej
2 lžičkyprovensálské koření
500 gvepřové plecko
200 mlsmetana na vaření
1 balíčekčínská zelenina mražená

Postup přípravy

Vepřové maso očistíme, opláchneme. Nakrájíme na delší proužky. Posypeme provensálským kořením, solamylem a dobře promícháme. Dále maso zakapeme olivovým olejem a necháme uležet. Nahřejeme si WOK pánev, do které vsypeme připravené naložené maso. Zprudka orestujeme, pak zmírníme plamen a maso opékáme doměkka. Je-li maso měkké, vsypeme mraženou zeleninovou směs na čínu, promícháme a chvíli restujeme s masem. Servírujeme maso se zeleninou. Do výpeku vlijeme smetanu na vaření, velmi krátce ji prohřejeme a poté přiléváme k masu na talíř. Jako příloha k vepřovým kouskům se zeleninou na smetaně jsou vhodné bramboráčky.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové kousky se zeleninou na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena