Vepřové kousky s hráškem a karotkou

Recept na dušenou vepřovou plec s čerstvým hráškem a karotkou. Pokrm podáváme jako hlavní chod s rýží.


5.02x
75 min

Ingredience

2 lžícemáslo
1 kscibule
5 kskarotka
1 lžičkacitronová šťáva
600 gvepřová plec
0.5 lžičkydrcený kmín
600 ghráškové lusky

podle potřeby

olej
hladká mouka
vývar nebo voda

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, které osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Hráškové lusky vyloupeme, hrášek osolíme, krátce podusíme na másle doměkka a zakapeme citronovou šťávou. Očištěnou karotku nasekáme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky.

Na oleji necháme zesklovatět cibulku, ke které přidáme maso a drcený kmín a vše zprudka opečeme dorůžova. Poté maso podlijeme vývarem nebo vodou, teplotu snížime a zvolna dusíme téměř doměkka. Pak přidáme karotku, vše ještě asi 15 minut podusíme, vmícháme hrášek a odstavíme z tepla.

Vepřové kousky s karotkou a hráškem podáváme jako hlavní chod. Jako přílohu zvolíme rýži nebo nové brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kousky s hráškem a karotkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena