Vepřové kousky s hráškem a karotkou

Recept na dušenou vepřovou plec s čerstvým hráškem a karotkou. Pokrm podáváme jako hlavní chod s rýží.


5.02x
75 min

Postup přípravy

Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, které osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Hráškové lusky vyloupeme, hrášek osolíme, krátce podusíme na másle doměkka a zakapeme citronovou šťávou. Očištěnou karotku nasekáme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky.

Na oleji necháme zesklovatět cibulku, ke které přidáme maso a drcený kmín a vše zprudka opečeme dorůžova. Poté maso podlijeme vývarem nebo vodou, teplotu snížime a zvolna dusíme téměř doměkka. Pak přidáme karotku, vše ještě asi 15 minut podusíme, vmícháme hrášek a odstavíme z tepla.

Vepřové kousky s karotkou a hráškem podáváme jako hlavní chod. Jako přílohu zvolíme rýži nebo nové brambory.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kousky s hráškem a karotkou

Zpět na recept