Vepřové kotlety se žampiony na víně

Velmi dobrý hlavní chod z vepřových kotlet, žampionů a rajčat, který je jednoduchý na přípravu.


5.03x
75 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 lžičkasolamyl
1 kscibule
1 ksrajče
150 mlčervené víno
100 mlkuřecí vývar
175 gžampion
225 gvepřová kotleta

podle chuti

sůl
petrželka
tymián
oregáno

podle potřeby

máslo
olivový olej

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 180°C. Kotlety si nakrájíme na menší kousky.

Na pánvi si rozpálíme olej, 4-5 minut smažíme maso z obou stran, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a ještě pár minut smažíme.

Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme maso s cibulí, nakrájené žampiony, na kolečka nakrájené rajče, prolisovaný stroužek česneku, nasekané bylinky a přilijeme červené víno a kuřecí vývar. Zapékací mísu vložíme do trouby a necháme péct 45-60 minut.

Poté, co rajče i žampiony změknou, vyndáme zapékací mísu z trouby. Maso se zeleninou dáme na talíř a omáčku přemístíme do hrnce. Chvíli povaříme (6-8 minut) a zahustíme solamylem smíchaným s troškou vody. Ještě chvíli povaříme. Můžeme dochutit solí. Hotovou omáčkou přelijeme maso se zeleninou.

Vepřové kotlety se žampiony na víně se obvykle podávají se šťouchanými brambory s cibulkou nebo s vařenými brambory.
user-icon

autor Jožkaa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kotlety se žampiony na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká