Vepřové kotlety s kousky ananasu

Recept na jednoduše marinované kotlety doplněné ananasem.


5.04x
30 min

Ingredience

1 plechovkaananas
4 ksvepřová kotleta
1 hlávkasalát latuga

marináda

4 lžíceolej
2 špetkysůl
mletý pepř
2 lžíceananasová šťáva
1 ksčervená chilli paprička

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Ananas necháme odkapat a nakrájíme na menší kousky. Salát dobře omyjeme, nakrájíme keramickým nožem nebo natrháme na menší kousky. Také necháme odkapat.

Chilli papričku nakrájíme na tenké nudličky, promícháme se 2 lžícemi oleje, 2 lžícemi ananasové šťávy a dochutíme solí a pepřem. Pěstí naklepeme kotlety a potřeme je marinádou. Necháme 5 minut odležet. Kotlety dobře ogrilujeme z obou stran a přikryjeme alobalem.

Salát v míse promícháme s polovinou nakrájeného ananasu, pepřem, solí a ananasovou šťávou.

Vepřové kotlety upravíme na salátové lůžko a posypeme zbytky ananasu. Vepřové kotlety s kousky ananasu podáváme teplé jako hlavní chod třeba s pečeným bramborem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kotlety s kousky ananasu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní