Vepřové kotlety s čedarem a broskvemi

Zapečené vepřové kotlety s broskvemi a sýrem. Snadný recept na vydatný oběd.


4.160x
45 min
1×

Ingredience

4 plátkyslanina
2 ksvejce
1 lžícestrouhanka
200 gčedar
4 ksvepřové kotlety
4 kskompotované broskve

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
kari koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Čisté a osušené kotlety nařízneme na několika místech nožem, aby se nám při pečení nezkroutily. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Kotlety pokapeme olejem a necháme je na 2 hodiny v lednici.

Na pánvi se správně rozehřátým olejem kotlety prudce osmahneme z obou stran. Kotlety přendáme do pekáče vymazaného olejem. Na každou kotletu přiložíme plátek slaniny a polovinu kompotové broskve.

Čedar nastrouháme a promícháme s vejcem, strouhankou, špetkou mletého pepře, soli a kari koření. Čedarovou směsí přelijeme kotlety a vložíme do vyhřáté trouby.

Vepřové kotlety zapečeme 10 deset minut při 180 °C. Sýr nám musí krásně zezlátnout.

Vepřové kotlety s čedarem a broskvemi podáváme jako hlavní chod s bramborovou přílohou.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kotlety s čedarem a broskvemi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena