Vepřové kotlety na víně

Vepřové kotletky na víně se žampiony lahodné s opečenými brambory.


3.1456x
75 min
1×

Postup přípravy

Omyjeme si a osušíme vepřové kotlety. Vykostíme je, a nakrájíme na plátka asi 2 cm vysoké. Plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme.



Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm z obou stran opečeme. Opečené maso vyjmeme, do šťávy vložíme na plátky nakrájené žampiony. Orestujeme a pak zalijeme červeným vínem. Vložíme zpátky do pánve kotlety a dusíme do měkka.



Každý plátek ozdobíme lžící brusinkového kompotu. Podáváme s opečeným bramborem a hlávkovým salátem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kotlety na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká