Vaření.czReceptyVepřové kotlety na jogurtu

Vepřové kotlety na jogurtu

Česká verze indického pokrmu s nezvyklou kombinací koření.


3.080x
45 min

Ingredience

olej na smažení
4 ksvepřová kotleta

marináda

2-3 stroužkyčesnek
1-2 špetkykurkuma
4 lžícebílý jogurt
1 špetkachilli koření
1-2 špetkykoriandr mletý
1 kscibule

na ozdobu

petrželka

na potření

worcesterská omáčka

Postup přípravy

Připravíme si marinádu. Česnek a cibuli oloupeme. Česnek prolisujeme a cibuli nasekáme najemno. Oboje spolu s chilli, koriandrem a kurkumou smícháme s jogurtem. Vepřové kotlety naklepeme, potřeme trochou worcesterské omáčky a naložíme do marinády. Maso necháme aspoň hodinu marinovat. Lepší je samozřejmě delší doba. Pak rozpálíme olej, kotlety necháme okapat a zprudka je po obou stranách opečeme. Zčervenalé kotlety podlijeme troškou vody a zbytkem marinády a povaříme doměkka. Podáváme s dušenou rýží. Ozdobíme petrželkou nebo koriandrovou natí a přelijeme šťávou po opečených kotletách. Obložíme čerstvou nebo i nakládanou zeleninou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové kotlety na jogurtu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena