Vepřové kotlety na jogurtu

Česká verze indického pokrmu s nezvyklou kombinací koření.


3.080x
45 min

Postup přípravy

Připravíme si marinádu. Česnek a cibuli oloupeme. Česnek prolisujeme a cibuli nasekáme najemno. Oboje spolu s chilli, koriandrem a kurkumou smícháme s jogurtem.

Vepřové kotlety naklepeme, potřeme trochou worcesterské omáčky a naložíme do marinády. Maso necháme aspoň hodinu marinovat. Lepší je samozřejmě delší doba.

Pak rozpálíme olej, kotlety necháme okapat a zprudka je po obou stranách opečeme. Zčervenalé kotlety podlijeme troškou vody a zbytkem marinády a povaříme doměkka.

Podáváme s dušenou rýží. Ozdobíme petrželkou nebo koriandrovou natí a přelijeme šťávou po opečených kotletách. Obložíme čerstvou nebo i nakládanou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kotlety na jogurtu

Zpět na recept