Vepřové kotlety na dezertním víně

Vepřová pochoutka pro večeře ve dvou při svíčkách. Maso na víně může působit jako afrodiziakum.


3.0684x
60 min

Postup přípravy

Naklepeme kotlety a maso osolíme a opepříme. Každý kousek masa opečeme z obou stran na rozpáleném másle. Potom oheň zmírníme a dopečeme doměkka.


Upečené maso vyjmeme a do tuku v pánvi nalijeme velmi opatrně víno. Jemně promícháme, povaříme a přidáme šlehačku s rozkvedlanou lžící maizeny. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.


Omáčku podle chuti dokořeníme a osolíme. Kotlety vrátíme do omáčky a prohřejeme. Kotlety poklademe na talířky, dozdobíme a můžeme podávat například s bramborem.



Foto: www.profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kotlety na dezertním víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena