Vaření.czReceptyVepřové kotlety dušené v marinádě

Vepřové kotlety dušené v marinádě

Recept na jemně pikantní dušené kotletky s chutí česneku.


4.633x
45 min
5×

Ingredience

4 ksvepřová kotleta s kostí

marináda

6 stroužkůčesnek
150 mlolej
2 lžícehořčice
200 mlvoda
2 lžíceostrý kečup
1 lžičkamletá sladká paprika

podle potřeby

olej
vývar
instantní jíška

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a promícháme s olejem, vodou, kečupem, hořčicí a mletou paprikou. Kotlety očistíme, omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Maso vložíme do marinády a necháme přes noc rozležet. Druhý den kotlety očistíme od marinády, osušíme a na oleji z obou stran opečeme. Podlijeme vývarem, vmícháme zbylou marinádu a vše zvolna dusíme doměkka. Nakonec omáčku podle potřeby můžeme zahustit instantní jíškou. Dušené vepřové kotlety v marinádě s chutí česneku podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kotlety dušené v marinádě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena