Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno.
Na oleji orestujeme cibuli. Vsypeme maso, osolíme, přidáme mletý kmín a pepř a zalijeme vývarem. Dusíme, dokud není maso měkké. Pak přidáme pokrájené žampiony, zahustíme škrobovou moučkou a krátce povaříme.
Omáčku podáváme s vařenou rýží.
Vepřové kostky v žampionové omáčce zdobíme sekaným pórkem, který dodá omáčce pikantní chuť.
jen na zahuštění jsem použila hladkou mouku a dochutila jsem bazalkou
hanzik
škrob?Příště ne
jen se mi nezdá moc šťastnej způsob zahuštění,tím škrobem to příště už fakt neudělám-jinak supr
Jana
Výborné
Také vařím něco podobného, jen ještě přidávám do základu trochu mleté papriky . Žampiony smahnu se slaninkou na pánvi, trochu přisolím, případně okořením tím, co je zrovna po ruce a trochu podusím a přimíchám ve finále k masu. Většinou co jídlo, tak originál, takže když to chce rodína zopakovat, pokaždé je z toho něco jiného, jen základ je stejný. Nezahušťuji solamylem, ale moukou, takže pak se to musí ještě chvilku povařit. Ale to je jedno, výsledek je stejný.