Vaření.czReceptyVepřové kostky v okurkové omáčce

Vepřové kostky v okurkové omáčce

Skvělé vepřové kostky v omáčce na znojemský způsob. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si s celou rodinou na výborném obědě.


4.742x
60 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 lžícemajoránka
2 kscibule
3 lžícepivo
100 guzenina
2 lžičkymletý pepř
2 lžíceplnotučná hořčice
2 lmasový vývar
2 kssterilované okurky
2 lžícemletý kmín
2 ksvejce natvrdo
4 lžícevepřové sádlo
1 kgvepřová krkovice

podle chuti

sůl

podle potřeby

jíška

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na kostky, silně opepříme, okmínujeme a přiměřeně osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme. Cibuli orestujeme na vepřovém sádle dozlatova a poté přidáme vepřové kostky, které zprudka osmahneme ze všech stran, podlijeme vývarem, přidáme hořčici, třený česnek, zakápneme pivem, promícháme a dusíme na mírném ohni za občasného míchání a podlévání vývarem. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo a nasekáme je nadrobno, stejně jako sterilované okurky. Uzeninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Po 40 minutách zalijeme maso vývarem, přidáme vejce, okurky, uzeninu a okořeníme majoránkou. Okurkovou omáčku zahustíme jíškou, přivedeme k varu a důkladně provaříme cca 10 minut. Pokud je potřeba, dosolíme a dokořeníme. Vepřové kostky v okurkové omáčce podáváme s rýží, knedlíky, ale jako příloha se hodí i těstoviny či brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové kostky v okurkové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena