Vaření.czReceptyVepřové kostky s žampionovo-smetanovým přelivem

Vepřové kostky s žampionovo-smetanovým přelivem

Recept na chutný oběd pro celou rodinu.


3.79x
90 min

Ingredience

1 lžíceolej
50 gmáslo
2 kscibule
1 kelímeksmetana
400 gžampiony
2 lžícepolohrubá mouka
50 gstrouhaný sýr
500 gvepřová plec

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

petrželka

Postup přípravy

Vepřovou plec nakrájíme na kostičky a posolíme. Maso vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme asi 50 g másla a pečeme v troubě 45 minut při 200 °C. Mezitím si připravíme omáčku.V hrnci osmahneme na oleji cibulku. Omyté žampiony nakrájíme na drobno, osolíme je a opepříme.Přidáme je do hrnce k cibulce, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Asi po 10 minutách přidáme do hrnce 1 kelímek smetany, zaprášíme 2 lžícemi polohrubé mouky a za stálého míchání necháme malinko zhoustnout, ne moc, stále musí omáčka téct. Takto připravenou omáčku nalijeme na upečené vepřové kostičky v pekáči a necháme ještě 15 minut dopéci v troubě. Hotový pokrm zasypeme strouhaným sýrem. Vepřové kostky s žampionovo-smetanovým přelivem s přílohou - vhodné jsou vařené brambory posypané nakrájenou petrželkou, ale klidně i brambory americké.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové kostky s žampionovo-smetanovým přelivem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena