Vaření.czReceptyVepřové kostky s česnekem

Vepřové kostky s česnekem

Kostky vepřového masa s dobrou omáčkou. Recept na vydatný hlavní chod.


5.011x
90 min
1×

Ingredience

0.5 paličkyčesnek
1 kscibule
1 lžičkadrcený kmín
1 kostkahovězí bujon
500 gvepřové maso
2 lžícetmavá jíška

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Vepřové maso nakrájíme na kostky, lehce osolíme a opepříme. Cibuli orestujeme na oleji do hněda a přidáme vepřové kostky. Maso necháme zatáhnout a zasypeme lžičkou drceného kmínu. Potom maso zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu a vaříme asi 75 minut do změknutí masa. Následně zasypeme asi 2 lžícemi tmavé jíšky a přidáme prolisovaný česnek. Pokud máme český česnek, dáme raději méně a ochutnáme. Omáčku provaříme a podáváme. Vepřové kostky s česnekem se hodí k bramborovým knedlíkům, rýži, bramborům nebo prostě jen k chlebu a pivu.
user-icon

autor mejdylko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kostky s česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena