Vepřové kostky s česnekem

Kostky vepřového masa s dobrou omáčkou. Recept na vydatný hlavní chod.


5.011x
90 min
1×

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Vepřové maso nakrájíme na kostky, lehce osolíme a opepříme.

Cibuli orestujeme na oleji do hněda a přidáme vepřové kostky. Maso necháme zatáhnout a zasypeme lžičkou drceného kmínu. Potom maso zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu a vaříme asi 75 minut do změknutí masa. Následně zasypeme asi 2 lžícemi tmavé jíšky a přidáme prolisovaný česnek. Pokud máme český česnek, dáme raději méně a ochutnáme. Omáčku provaříme a podáváme.

Vepřové kostky s česnekem se hodí k bramborovým knedlíkům, rýži, bramborům nebo prostě jen k chlebu a pivu.
user-icon

autor mejdylko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kostky s česnekem

Zpět na recept