Vaření.czReceptyVepřové kostky na čerstvé zelenině

Vepřové kostky na čerstvé zelenině

Recept na zdravý hlavní chod plný zeleniny doplněný kousky masa.


3.73x
35 min

Ingredience

2 ksrajče
200-250 gvepřová kýta
80 gbalkánský sýr
0.5 ksmrkev (menší)
3-4 hrstěsměs listových salátů

marináda

1 lžíceolivový olej
mletý černý pepř
česneková sůl

podle potřeby

olivový olej

podle chuti

sójová omáčka
salátové bylinky (mlýnek)

Postup přípravy

Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kostky a naložíme do jednoduché marinády z olivového oleje, česnekové soli a pepře. Necháme v chladu proležet. Listové saláty si libovolně nakombinujeme a rukama natrháme na kousky. Rajče omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Mrkev očistíme a nastrouháme na proužky. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky nebo rozdrobíme. Na pánev nalijeme trochu oleje a rozehřejeme. Vhodíme naložené maso a prudce orestujeme. Když jsou kousky masa zlatavé, zalijeme trocho vývaru a podusíme doměkka. Šťávu necháme vyrestovat, v závěru zakápneme sójovou omáčkou. Saláty promícháme a rozdělíme na talíře, obložíme rajčátky a zasypeme proužky mrkve. Posypeme bylinkami z mlýnku, doprostřed dáme vepřové kostičky a poklademe balkánským sýrem. Vepřové kostky na čerstvé zelenině podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové kostky na čerstvé zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena