Vaření.czReceptyVepřové kostky na čerstvé zelenině

Vepřové kostky na čerstvé zelenině

Recept na zdravý hlavní chod plný zeleniny doplněný kousky masa.


3.73x
35 min

Ingredience

2 ksrajče
200-250 gvepřová kýta
80 gbalkánský sýr
0.5 ksmalá mrkev
3-4 hrstěsměs listových salátů

marináda

1 lžíceolivový olej
mletý černý pepř
česneková sůl

podle potřeby

olivový olej

podle chuti

sójová omáčka
salátové bylinky (mlýnek)

Postup přípravy

Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kostky a naložíme do jednoduché marinády z olivového oleje, česnekové soli a pepře. Necháme v chladu proležet. Listové saláty si libovolně nakombinujeme a rukama natrháme na kousky. Rajče omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Mrkev očistíme a nastrouháme na proužky. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky nebo rozdrobíme. Na pánev nalijeme trochu oleje a rozehřejeme. Vhodíme naložené maso a prudce orestujeme. Když jsou kousky masa zlatavé, zalijeme trocho vývaru a podusíme doměkka. Šťávu necháme vyrestovat, v závěru zakápneme sójovou omáčkou. Saláty promícháme a rozdělíme na talíře, obložíme rajčátky a zasypeme proužky mrkve. Posypeme bylinkami z mlýnku, doprostřed dáme vepřové kostičky a poklademe balkánským sýrem. Vepřové kostky na čerstvé zelenině podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kostky na čerstvé zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena